Hoppa till sidans innehåll

Information från ÖSS med anledning av Covid 19

02 NOV 2020 22:53
Fram till den 19 november måste vi ha extra restriktiva regler. Efter det kommer vi att ompröva regelverket.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2020 22:53

Styrelsen fortsätter att följa rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Simförbundet. Tillsvidare rekommenderar vi träning kan fortsätta bedrivas med några kommentarer. För folkhälsan är det viktigt att vi fortsätter att uppmuntra till rörelse. För många behövs även rutiner att falla tillbaka på när omvärlden är i förändring. Fram till den 19 november måste vi ha extra restriktiva regler. Efter det kommer vi att ompröva regelverket.

Vi har inget närvarotvång. Föräldrar/barn som vill ta en paus från träningarna beslutar själva om det. Det är dessutom upp till tränarna i respektive grupp att bedöma om träningarna kan genomföras. 

Restriktioner/kommentarer

  • Håll nere antalet anhöriga som är i simhallen! Från Fisken och uppåt skall inte föräldrar stanna kvar i simhallen under träningen. Tränarna för respektive grupp kommer under veckan att skicka ut närmare information.
  • För Babysim-Pingvinen får en förälder vara med i simhallen per barn. Respektera detta.

 

  • Träningar kan komma att ställas in under perioden om någon tränare skulle få symptom eller bli sjuk.
  • Enbart symptomfria simmare, tränare och anhöriga i simhallen! Har du tidigare haft symptom skall du vänta ut den tid som Folkhälsomyndigheten rekommendera innan du kommer till simhallen. Detta kan ändra sig över tid varför vi inte skriver ut antal dagar här.
  • Personer i riskgrupperna skall inte komma till simhallen!
  • Tvätta er ordentligt när ni kommer till simhallen. Vi har normalt krav om att duscha innan träning. Nu är det extra viktigt. Dessutom skall även anhöriga som kommer till simhallen tvätta händer på vägen ut till simhallen.
  • Undvik kroppskontakt mellan tränare och simmare. I babysim och liknande grupper är det ofrånkomligt med kroppskontakt mellan barn och förälder, men där räknar vi med att de ändå har det hemma.
  • Fram till den 19 november skall vi inte använda bastun.
Skribent: Sven Öhman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ösmo SS - Simidrott
Box 9
14821 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info