Hoppa till sidans innehåll

Information från ÖSS med anledning av Covid 19

02 APR 2020 20:59
Styrelsen fortsätter att följa rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Simförbundet. Tillsvidare rekommenderar vi träning kan fortsätta bedrivas med några kommentarer.
  • Skapad: 02 APR 2020 20:59

Styrelsen fortsätter att följa rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Simförbundet. Tillsvidare rekommenderar vi träning kan fortsätta bedrivas med några kommentarer. För folkhälsan är det viktigt att vi fortsätter att uppmuntra till rörelse. För många behövs även rutiner att falla tillbaka på när omvärlden är i förändring.
Vi har inget närvarotvång. Föräldrar/barn som vill ta en paus från träningarna beslutar själva om det.
 
Vi är en liten förening i en relativt liten simhall där vi sällan delar omklädningsrum med allmänheten. Vi behöver inte komma upp i 50 personer samtidigt i simhallen om vi samarbetar mellan grupperna.
 
Vi utgå från att Ösmo Race kommer att ställas in i vår.
 
Restriktioner/kommentarer
 
  • Enbart symptomfria simmare, tränare och anhöriga i simhallen! Har du tidigare haft symptom skall du vänta ut den tid som Folkhälsomyndigheten rekommendera innan du kommer till simhallen. Detta kan ändra sig över tid varför vi inte skriver ut antal dagar här.
  • Personer i riskgrupperna skall inte komma till simhallen!
  • Tvätta er ordentligt när ni kommer till simhallen. Vi har normalt krav om att duscha innan träning. Nu är det extra viktigt. Dessutom skall även anhöriga som kommer till simhallen tvätta händer på vägen ut till simhallen.
  • Undvik kroppskontakt mellan tränare och simmare. I minisim och liknande grupper är det ofrånkomligt med kroppskontakt mellan barn och förälder, men där räknar vi med att de ändå har det hemma.
  • Håll nere antalet anhöriga som är i simhallen! Från fisken och uppåt skall inte föräldrar stanna kvar in simhallen under träningen. Tränarna kommer att sända ut information om hur det skall fungera rent praktiskt.
  • För grupperna som ligger sist på lördagar och söndagar bör träningen kortas med 10 minuter så att vi inte behöver dela omklädningsrum med allmänheten. Här kommer tränarna för respektive grupper bevaka/anpassa efter situationen och meddela grupperna.
  • För T1 kan det bli aktuellt att senarelägga samlingen 10 minuter för att inte behöva dela omklädningsrum med allmänheten på torsdagar och söndagar. Tränarna kommer att kommunicera med gruppen om/när det blir aktuellt.
  • För T3/B/C grupperna kan det bli aktuellt med undantag för träningarna måndag och tisdag kväll när vi delar tid med allmänheten. Tränarna kommer med information direkt till grupperna.

 

Simförbundet har även kommit med råd och tips för simmare och tränare. Det är kanske lite över vår nivå, men det kan finnas intressanta delar här.

Skribent: Sven Öhman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ösmo SS - Simidrott
Box 9
14821 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info