Hoppa till sidans innehåll

Simutbildning 2020

25 AUG 2020 20:56
Det är många som tycker att simning är en fantastisk tränings- och tävlingsform. Det är faktiskt så många att vi inte ens är i närheten av att kunna erbjuda alla som är intresserade av att komma till oss.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2020 20:56

Det finns så många som vill simma att det inte går att erbjuda alla som vill plats.

Det är många som tycker att simning är en fantastisk tränings- och tävlingsform. Det är faktiskt så många att vi inte ens är i närheten av att kunna erbjuda alla som är intresserade av att komma till oss. Vi är en ideell förening där alla ledare och tränare lägger sin fritid för att barnen skall få en så bra vattenvana och träning som möjligt. Vi kan dock inte erbjuda fler platser än vi har ledare och bassängtid. 

Vi kommer för höstterminen 2020 att kunna erbjuda ett litet antal platser.

Tolv extra platser på attraktiv tid!

Vi skulle dessutom kunna erbjuda upp till tolv barn plats i grupp som Baddaren eller Pingvinen på torsdagar 16.30-17.30 om det finns några som kan vara ledare för gruppen. Vi hjälper till med administrationen och dessutom finns ett antal bra förmåner för dem som blir tränare. Läs mer om de grupper som kan bli aktuella här.

Tillgängliga platser: 

Barn födda 2015-2016: 4 platser

Inga förkunskaper

Barn födda 2015: 1 plats

Förkunskaper: God vattenvana. Kunna doppa huvudet, bubbla samt glida i magläge med ansiktet i vattnet. Handstöd med platta får användas.

Barn födda 2014-2015: 5 platser

Förkunskaper: Flyta på rygg med efterföljande rotation, kunna grunderna i frisim och ryggsim.

Barn födda 2013: 3 platser

Förkunskaper: 10 meters simning i mag- respektive ryggläge. All undervisning i stora bassängen

Barn födda 2010-2013: 16 platser

Förkunskapskrav: 25 m frisim, 25 m bröstsim, 25 m ryggsim och 50 m valfritt simsätt samt dyk från kanten. All undervisning i stora bassängen

Det var ett större gäng som flyttade upp till teknikgrupperna, samtidigt som vi fortfarande har många barn kvar i de yngre grupperna. Därför finns i år fler platser än vanligt för barn födda 2010-2013. Det behöver inte vara teknisk korrekt frisim, bröstsim eller ryggsim, men viljan och orken att simma en längd av varje simsätt skall finnas där.

Vad händer nu?

Kontakta This is a mailto link. Vi behöver namn, födelseår och en kort beskrivning av vilken nivå som ni anser att ert barn ligger på. Vi kommer därefter att kalla till ett prova på tillfälle där vi ser till att ert barn kommer i rätt grupp. Vi kommer att höra av oss senast fredag om ni har fått en plats. Om du är intresserad av att vara med att starta en grupp på torsdagar har du självklart företräde till platsen!

Skribent: Sven Öhman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ösmo SS - Simidrott
Box 9
14821 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info