Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Simförbundet


Svensk Simidrott har ingått ett samarbetsavtal med Folkspel. Folkspel är föreningslivets eget lotteribolag. Allt överskott går tillbaka till Sveriges föreningsliv. Det senaste året fick Sveriges simföreningar dela på 1,5 miljoner kr.
 
Svensk Simidrott välkomnar till den digitala licenskursen "Att leda paraverksamhet" i slutet av april.
 
Denna vecka erhåller 53 simidrottsföreningar 1 883 000 kr i kompensationsstöd för perioden oktober–december 2020. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning.
 
Folkhälsomyndigheten har fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.
 
De föreningar som trots Coronarestriktioner har möjlighet att starta upp och bedriva sin simskoleverksamhet, har sedan den 10 januari pandemilagen att förhålla sig till gällande maxantal i omklädningsrum och simhallar.
 
 

Simidrottskonferens 2021

(2021-02-19 14:33)
Vi håller tummarna, tror & hoppas att vi kommer kunna ses för en gemensam konferens den 17-19 september!
 
Hela 6,9 miljoner kronor. Det fick alla föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2020 dela på. Nu kan föreningar och lag anmäla sitt intresse för sin chans att städa naturen och tjäna pengar under 2021.
 
 
 
Välkomna till dagens digitala presskonferens på Teams kl 17.00 där landslagsläkare René Tour kommer att prata kring dagens operation av Sarah Sjöströms armbåge.
 
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade idag att de som är födda 2002 och senare återigen kan återgå till sina idrottsträningar och betonar vikten av att även gymnasie-ungdomarna nu får tillgång till träning igen.
 
Svenska Simidrott delar varje termin ut fyra utbildningsstipendier. Sista ansökningsdag för vårens stipendium är den 12 februari.
 
I Städa Sveriges verksamhet verkar årligen tusentals ledare när miljöprojekt skall planeras, utföras och rapporteras. Ideellt arbetande ledare verkar ofta i det tysta och den enskilda insatsen är av mycket stort värde för den lokala föreningen.
 

Postadress:
Ösmo SS - Simidrott
Box 9
14821 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@osmosim.se

Se all info